لیست اختراعات زهرا كاظمي
اين سامانه يعني هيدروژل پروتئين آب پنير-صمغ ژلان به جهت غني سازي مواد غذايي با آهن و تامين نيازهاي انساني اختراع شده است. كمبود آهن موجب مشكلاتي در فعاليت هاي زيستي مي شود. استفاده مستقيم از آهن در محصولات سبب عطر و طعم نامطلوب، واكنش با ساير اجزاي مواد غذايي، اكسيداسيون اين فلز و اتصال با موانع جذبش و هم چنين موجب بروز مشكلاتي مانند اسهال و استفراغ، درد شكمي و تهوع در افراد مي گردد. استفاده از سامانه حامل جهت به دام اندازي اين فلز موجب پوشش اين معايب مي گردد. در اين اختراع از دو بيوپليمر با هزينه كم و دسترسي گسترده، هيدروژلي تهيه شد كه موجب حفظ آهن تا مكان مناسب جذب در بدن مي شود. روش تهيه آسان و بدون نياز به دستگاه هاي پيچيده است. يكي ديگر از مزاياي اين حامل، امكان به دام اندازي ساير فلزات دو ظرفيتي مانند كلسيم، روي و منيزيم در اين سامانه مي باشد. اين هيدروژل را مي توان در محصولاتي مانند پاستيل و ژله به طور مستقيم و در محصولات لبني، نانوايي و غلات، فراورده هاي گوشتي امولسيفيه شده بر پايه گوشت سفيد و نوشيدني ها به طور غيرمستقيم به كار برد.
سرطان به عنوان يكي از عوامل اصلي مرگ و مير در جهان به شمار ميآيد. امروزه، بيش از صد نوع مختلف از اين بيماري شناخته شدهاست. روشهاي مختلفي از قبيل جراحي، شيمي درماني، هورمون درماني، پرتو درماني و درمان بيولوژيك (ايمنوتراپي) براي درمان سرطان وجود دارد. در اين ميان، شيمي درماني كه بر اساس استفاده از تركيبات شيميايي مختلف است به عنوان متداولترين روش درمان ميباشد. داروهاي ضدسرطان شامل سيس پلاتين، كربوپلاتين و اگزالي پلاتين از جمله داروهاي شيمي درماني بر پايه كمپلكس هاي فلزي هستند كه با وجود موفقيت در درمان سرطان موجب تخريب تعدادي از سلول هاي سالم همراه با از بين رفتن سلول هاي سرطاني مي شوند و بعلاوه، مقاومت دارويي و عوارض جانبي نيز از اين داروها مشاهده شده است. بنابراين، طراحي و تهيه كمپلكسهاي فلزي ديگر با اثر درماني بر روي سلولهاي سرطاني بدون تأثير بر سلولهاي سالم ميتواند راهحل مناسبي براي درمان بيماري سرطان باشد. كايراليتي ماكرومولكولهاي زيستي مانند نوكلئيك اسيد، پروتئين، آنزيم و هورمون موجب شده است تا تركيبات كايرال با اثر دارويي بيشتر، در صنعت دارويي مورد توجه قرار گيرند. در اختراع حاضر، از ليگاند كايرال به منظور تهيه كمپلكس واناديوم استفاده شده است. استفاده از مخلوط راسميك ليگاند در اين اختراع سبب شده تا هزينه مواد اوليه براي توليد تركيب دارويي كاهش يابد و در عين حال فرايند "خودشناسايي ليگاند" در مسير تهيه كمپلكس، منجر به تشكيل ايزومر هوموكايرال خالص كمپلكس شده است. ويژگي برجسته ديگر اين روش، تهيه كمپلكس دوهستهاي ميباشد. تحقيقات نشان ميدهد كه اثر ضدسرطاني كمپلكس هاي چندهستهاي نسبت به تركيب تك هستهاي مشابه خود چندين برابر افزايش مييابد. روش سنتز اين كمپلكس پيچيده نبوده و در دماي اتاق صورت گرفته است. كمپلكس واناديوم با استفاده از روشهاي FT-IR، 1H NMR، 13C NMR و X-ray شناسايي شده است. نكته قابل توجه اينكه، كمپلكس جديد تهيه شده در اين طرح با مزايا و ويژگيهايي كه در بالا براي آن ذكر شد فعاليت ضدسرطاني قابل قبولي بر روي سلولهاي سرطاني MCF-7 و HeLa از خود نشان داده است. علاوه بر اين، اثر سميت بسيار پايين از اين كمپلكس بر روي سلولهاي سالم مشاهده شده كه بسيار حائز اهميت است.
نان تازه داراي زمان ماندگاري كوتاهي است داشته و كيفيت آن به به¬شدت به فاصله¬ي بين پخت و مصرف وابسته است. طي نگهداري نان، از از¬دست دست¬رفتن تازگي به به¬موازات افزايش سفتي مغز منجر به كاهش مقبوليت آن براي مصرف¬كننده مي¬گردد. در واقع بعد از پخت آميلوزهاي نشت كرده به فضاي بين گرانولي به-آهستگي به هم نزديك شده و رتروگريد مي¬شوند. فرايند پيشرفته بياتي، رتروگراداسيون آميلوپكتين است، به اين ترتيب كه بخشي از ساختار آميلوپكتين در زمان نگهداري نان به¬آرامي به هم نزديك شده و بين آنها پيوندهاي هيدروژني برقرار ميشود. بنابراين نيم¬پخت كردن محصولات نانوايي و نگهداري آنها به صورت منجمد، به¬دليل به تاخير انداختن بياتي، راه راه¬حلي موثر براي كاهش ضايعات و بياتي در محصولات نانوايي است. استفاده از تكنولوژي BOT به اين معني است كه مرحله پخت به طور كامل پيش نرفته و در نقطه نقطه¬اي از فرايند متوقف مي مي¬شود. تعيين اين نقطه مرحله بسيار حساسي مي مي¬باشد و بايد با توجه به نوع خمير تعيين گردد. در اينجا با توجه به فرمولاسيون نان سنگك و تفاوت خمير آن با خمير ساير نانها، ابتدا اين نقطه براي توليد نان سنگك نيم نيم¬پخته تعيين شده و سپس مراحل بحراني فرايند (تخمير، پخت، انجماد و نگهداري پس از بسته بسته¬بندي تحت اتمسفر اصلاح شده يا شرايط اتمسفري) بهينه بهينه¬سازي شده و نان سنگك نيم نيم¬پخته تهيه مي مي¬شود.
به نام خالق خلاق خلاصه ي طرح : سيستم هوشمند اعلان و اطفاي حريق و نشت گاز و اتصال الكتريسيته اين دستگاه با قابليت و انعطاف بالا براي مراكز تجاري ، اداري ، خانگي طراحي شده شرح كار دستگاه به صورت زير است : اين دستگاه به طور هوشمند تغيير دماي ناگهاني ، اتصالا الكتريسيته و نشت گاز 1 تشخيص داده و به نيروي انساني اطلاع داده پس از time(t) اگر نيروي انساني اقدامي انجام نداد به طور خودكار شروع به بر طرف كردن مشكلات مي كند .
عصاي هوشمند با قابليت آدرس دهي اماكن: دستگاهي است كه قابليت انعطاف بالا براي كمك به نابينايان طراحي شده است و شرح كار دستگاه به صورت زير است: براي ميكروي اين دستگاه تمامي اماكن مهم و پر كاربرد شهر تعريف شده است. اين دستگاه داراي ريموت كنترل است. فرد نابينا با انتخاب محل مورد نظر يك پالس ارسال مي كند و محل مورد نظر اگر در برد R.C بود پالس را دريافت كرده و رسپانس مي دهد ميكرو پس از دريافت محل مورد نظر را با جزييات آدرس دهي مي كند.
پارگي زودرس غشاي جنين (كيسه آمنيوتيك)PROM در حدود 10٪ از زنان باردار رخ مي دهد .تشخيص قطعي پارگي بسيار مهم است زيرا PROM با افزايش قابل توجهي در خطر عفونت داخل رحمي و اختلال در رشد سيستم ريوي جنين و كنده شدن جفت همراه است.جهت بررسي پارگي كيسه اب ازروش هايي مثل مشاهده مستقيم خروج مايع امنيوتيك از كانال دهانه رحم با گذاشتن اسپاكلوم،اندازه گيري PH ترشحات واژن با تست كاغذ نيترازين،Ferning (ديدن ترشحات سرويكس روي لام، زير ميكروسكوپ)وسونوگرافي براي سنجش ميزان مايع و سلامت جنين و كيت امنيوشور AmniSure وPooling و سنجش بيوماركرهاي موجود درترشحات واژن استفاده ميگردد. از معايب اين روشها ميتوان به تهاجمي بودن روشها و خطا در تشخيص وافزايش احتمال پاسخ هاي مثبت يا منفي كاذب نام برد.ونيزابزارهاي تشخيصي ترشح مايع امنيوتيك كه قبلا طراحي شده داراي عمده اشكالاتي ازجمله لزوم استفاده مداوم زن باردار از انها جهت تشخيص به موقع ترشح مايع امنيون و احتمال امتناع زن باردار و امكان خطا در ازمايش به واسطه اغشته شدن ترشحات با مايع واژن مي باشد.در اينجا ما ابزاري را جهت كمك به تشخيص ترشح مايع امنيوتيك در زنان باردار اريه داديم .اين ابزار با حمل و پوشش دادن همزمان انواع تستهاي تشخيصي بدون تماس ترشحات داخلي واژن با تستها، از بروزخطاي احتمالي جلوگيري كرده ونتيجه اي دقيق تر در اختيار شخص قرار داده ،همچنين با توجه به طراحي خاص اين ابزار،كه ساختار وسايز ان با اناتومي واژن مطابقت داده شده و سر باريك اين ابزار اسيب رساني به بافت واژن را كاهش داده ، روشي غير تهاجمي محسوب مي شود كه موجب كاهش درد ، ترس و اظطراب زن باردار حين انجام تست شده،همچنين با توجه به جنس ان كه از پلاستيك يك بار مصرف ساخته ميشود ،ابزاري يك بار مصرف و مقرون به صرفه و در دسترس ،قابل استفاده حتي در منزل نيز مي باشد. راه حل ما به نتيجه دقيق تر تستهاي تشخيصي در دسترس كمك مي كند.
ساخت و توليد ژل اماده سازي سرويكس از موارد ادعايي مخترع اين اظهار نامه ميباشد. ژل اماده كننده (اتساع دهنده) دهانه رحم با هدف كمك به باز شدن مطلوب دهانه رحم و اينداكشن در زنان باردار و قرار گيري در سيستم هاي مراقبت متمركز در بيمارستان ،به منظور كاهش هزينه هاي مراقبتهاي بهداشتي و اسيب كمتر به بافتها با ارايه تحليل غير تهاجمي در هر زمان عمل مي نمايد. القاي درد هاي زايماني بخش مهمي از طب مامايي مدرن مي باشد. خصوصيت غير تهاجمي اين ابزار در زمان استفاده مي تواند درد و ترس و اظطراب زن باردار حين انجام را كاهش دهد .همچنين به دليل اندازه مناسب و ساختار مطلوب به جهت رطوبت و نرمي بافت، درزمان استفاده موجب پارگي ،خونريزي و نشت مايع امنيون زودتر از موعد نمي شود. و به دليل عدم انتشار مواد دارويي و شيميايي در بدن عوارض خاصي براي زن باردار ندارد .براي انجام ان نيازي به حضور پرستار دوره ديده نيست و با توجه به جنس ان مقرون به صرفه مي باشدو ميتواند به راحتي در دسترس كادر بيمارستان قرار گيرد. همچنين به دليل بافت ژله اي و نرم و مرطوب پليمر متسع شده ،در زمان خروج از دهانه رحم نيازي به گذاشتن اسپاكلوم نيست. .قطعات ژل اماده سازي سرويكس از سه قطعه تشكيل مي شود.اين قطعات شامل قطعه اول ژل پليمري خشك از جنس سديم پلي اكريلات كه جهت اين ادعا اين قطعه به صورت استوانه اي در فرم غالب استوانه اي ساخته وخشك ميگردد.قطعه دوم ريسمان پلاستيكي كه در يك سمت در قطعه پليمري خشك قرار ميگيرد وبه ان متصل ميگردد و از يك سمت به قطعه سوم وصل مي گردد . و قطعه سوم حلقه اي از جنس پلاستيك يك بار مصرف كه در انتهاي ريسمان قلاب مي گردد.زماني كه به القاي زايمان نياز باشد ، قطعه پليمري در دهانه رحم قرار داده مي شود.حلقه متصل به ريسمان نخي خارج از واژن قرار ميگيرد. در بدو ورود اين قطعه خشك و كوچك مي باشد و اسيبي به بافت نمي رساندو پس از قرار گيري در دهانه رحم شروع به جذب اب كرده و حجم ان افزايش يافته و به اتساع و تحريك بافت سرويكس كمك ميكند.
موارد یافت شده: 8